loader

Веслування у холодний час року

Насправді, якщо ви зможете подолати випробування холодом, то з впевненістю можна називати себе професіоналом. В Україні останнім часом вода «дозволяє» тренування, лід стоїть не більше місяця. Не лише Україна стикається із проблемою низьких температур, також і люди по всьому світу з великими «діаспорами» райдерів: Канада, Росія, Чилі, Ісландія, Великобританія та ін. Після таких тренувань будь-яке «тепле» випробування здаватиметься легкою прогулянкою.

    Головне психологічна готовність і повне усвідомлення своїх сил і можливостей.

    Ось декілька порад про те, як залишатися в теплі, бути щасливим і не втрачати запалу під час тренування:

  • Костюми. Не купуйте дешеві та надто тонкі гідрокостюми. Дізнайтеся, що носять місцеві спортсмени, і прислухайтеся до їх негласних порад. Ми використовуємо теплий одяг фірми https://ordana.com, який забезпечує комфортну прогулянку чи тренування. Для каяку не забувайте використовувати неопреновий фартух.

  • Їжа. Їжте овочі за пару годин до того, як вирушити. Серйозно, крім того, що вони корисні для вас, такі види як морква та солодка картопля легко засвоюються та виділяють тепло, необхідне для зігрівання.

  • Розтяжка. Під час розминки знайдіть пару хвилин, щоб потягнутися. Розтяг м'язів стимулює приплив крові до них, це дасть вам необхідне тепло для перших хвилин перебування на воді. Не забувайте про м'язи спини, в холодну пору року це дуже важливо, особливо для САП-райдерів.

  • Рух. Поки ви у воді, продовжуйте рухатися. Це здається очевидним, але намагайтеся не зупинятися без потреби, щоб даремно не охолоджувати організм.

  • Час. Не залишайте воду, коли відчуваєте “перший” холод. Ви пошкодуєте пізніше, і майже гарантовано, як тільки ви повернетеся на берег, отримаєте приплив тепла та сил, так зване друге дихання.

  • Сухий одяг. Вийшовши з води, майте в запасі щось тепле і сухе, щоб переодягнутися. Вам ще належить відчути неперевершене почуття – спроба натягнути на ноги сухі шерстяні шкарпетки. Передчуття тепла майже краще, ніж тепло.

  • Не виходьте на самоті. Навіть не з міркувань безпеки. Найкращі та улюблені спогади завжди народжуються у теплій компанії справжніх друзів. Сидіння біля багаття, теплі напої та цікаві історії після тренування зігрівають набагато більше, ніж будь-які шкарпетки та овочі перед виходом.

vegetarianstvo-i-sport-vo-vremya-beremennosti-2-1

СПОДІВАЄМОСЯ ЩО ВАШІ ЗИМОВІ ПРОГУЛКИ ПРОЙДУТЬ ВДАЛО, І ВИ ОТРИМАЄТЕ МАКСИМАЛЬНЕ ЗАДОВОЛЕННЯ І РЕЗУЛЬТАТ ВІД ТРЕНУВАННЯ НА КАЯКУ АБО SUP-БОРДІ.